perjantai 29. tammikuuta 2016

Influenssaa vastaan

Kävin eilen kovien pähkäilyjen tuloksena ottamassa influenssarokotteen. Mikäli kaikkitietäviä odottajien ja äitien keskusteluja on uskominen, aiheuttaa rokote keskenmenon ja liudan muita haittavaikutuksia niin äitiin kuin sikiöön... Mutta tutkittuani THL:n, HUS:n teratogeenisen tietopalvelun ja monia muita mielestäni asiallisia lähteitä päädyin siihen, että koska raskaudenaikaisista haittavaikutuksista ei ole saatu mitään virallisia näyttöjä, ovat rokotteen tuoma hyödyt mahdollisia haittoja suuremmat. Hämmentävää, kuinka suuren paniikin tästä rokoteasiastakin ehdin kehittää, menetetyt yöunet ja sitä rataa. Normaalisti en vastusta ainakaan kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia piikkejä, mutta jostain syystä nämä kaikkien antaman ympäripyöreät suositellaan, mutta päätät itse -neuvot saivat pääkoppani ihan sekaisin, ja aloin nähdä hirvittäviä mitä jos -kauhukuvia. Niinhän sen ns. narkolepsiarokotteenkin piti olla aivan turvallinen, joten aina kai noissa on pienet riskinsä.

Illalla ainakin sydänäänet pienen etsimisen jälkeen kuuluivat ihan normaalisti, joten masun pieni asukas voinee ihan hyvin.

Työterveyshoitajan mukaan tällä viikolla influenssapotilaita on alkanut virrata asiakkaiksi. Ilmeisesti tautihuippua odotetaan hiihtolomaviikoille. Toivottavasti rokotesuoja kehittyy siihen mennessä, ja vältyn taudilta. Omituista tämäkin, että miltei koko ikäni olen ollut ottamatta rokotetta enkä tietääkseni ole ainakaan normaali flunssaa kovempana influenssaankaan sairastunut. Asiakaspalvelutyöstä huolimatta en juuri ole koko influenssalle uhrannut ajatustakaan menneinä vuosina, mutta kas, raskaus tekee ihmeitä tässäkin asiassa. Ennestään olen jo varsin neuroottinen ja varovainen, mutta nyt sitä havaitsee vaaroja ja uhkia sielläkin, missä ne aiemmin on onnistunut jättämään taka-alalle. Rokotteen pistänyt terveydenhoitajakin sanoi useaan otteeseen rauhoitu ja älä stressaa niin kovasti. Jep, sen taidon kun oppisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti